Hoppa över navigeringen, gå direkt till innehåll.

Utreder du färdtjänst?

Då är den här sidan till dig. Den riktar sig till de som i sitt yrke arbetar med utredningar om färdtjänst och ansökan om färdtjänst.

Förkortad telefontid idag den 29/1

Färdtjänstens telefonlinje för utredare och vårdgivare är idag den 29 januari förkortad med en halvtimme och är öppen mellan kl 13:00 - 14:30.

Lansering av e-utbildning för färdtjänstutredare

Nu finns en e-utbildning för dig som färdtjänstutredare tillgänglig på Region Stockholms Lärtorg (publika kurser). Syftet med e-utbildningen är att ge dig som utredare av färdtjänst grundläggande kunskaper i att utreda färdtjänst i Stockholms län. E-utbildningen kan även användas för dig som arbetat som utredare under en tid och har ett behov av att uppdatera dina kunskaper.

E-utbildningen är ett komplement till de lärarledda grundutbildningarna för dig som färdtjänstutredare. Använd nedanstående länk för att komma till kurskatalogen och sök sedan efter "utbildning för färdtjänstutredare" i sökrutan. Utbildningen tar ca 45 minuter att göra.

Utbildning för färdtjänstutredare>

 

Försenad lansering av SoFT - det nya systemet för färdtjänstutredningar

Den planerade lanseringen av det nya handläggningssystemet för att utreda tillstånd till färdtjänst är försenad. Lanseringen är framskjuten till våren/sommaren 2020.

Tanken är att du och alla andra kommunala utredare inom Region Stockholm framöver ska utreda tillstånd till färdtjänst i SoFT. Inloggningen kommer att ske med e-tjänstekort.

Har du frågor eller funderingar kan du mejla webbsekund@sl.se.

För er som inte redan använder vårt nuvarande system Webbsekund för utredning av färdtjänsttillstånd finns möjlighet att ansluta er till det. Mejla webbsekund@sl.se för mer information om hur ni ansluter er.

Det finns inga artiklar att visa.

Det finns inga artiklar att visa.