Hoppa över navigeringen, gå direkt till innehåll.

Utreder du färdtjänst?

Då är den här sidan till dig. Den riktar sig till de som i sitt yrke arbetar med utredningar om färdtjänst och ansökan om färdtjänst.

Grundutbildning för färdtjänstutredare den 6 och 13 maj 2019

Nu kan du anmäla dig till någon av vårens grundutbildning för färdtjänstutredare. Utbildningen innehåller bland annat:

  • En introduktion till lagen om färdtjänst
  • Avtalet mellan kommunerna och Stockholms läns landsting, varför utreder kommunen färdtjänstbehovet och varför fattar landstinget myndighetsbeslutet?
  • Genomgång av aktuella blanketter för ansökan om färdtjänst
  • Praktisk träning i att bedöma ärenden utifrån kompletta ansökningshandlingar
  • Möjlighet att träffa andra färdtjänstutredare

Utbildningen är en heldag och pågår mellan klockan 8.15 och 16.30.
Efter utbildningen kan du utreda och bedöma i färdtjänstärenden utifrån färdtjänstlagen.

Du anmäler dig till grundutbildningen genom att logga in på sidan här ovanför. När du anmäler dig behöver du välja om du arbetar på MBK (medborgarkontor) eller SDF (stadsdelsförvaltning). Arbetar du på annat ställe så skriv ett streck för att komma vidare.

Utse en kontaktperson hos er

För att enklare kunna informera er om kommande förändringar har vi ett stort behov av en kontaktperson hor er. Den personen kan hjälpa oss att informera er som arbetar med färdtjänstutredningar och ansökningar om förändringar. 

Skicka ett mejl till webbsekund@sl.se med information om vem hos er som är vår kontaktperson.

Webbsekund byts ut mot Soft 

Under hösten 2019 kommer Webbsekund att stängas ned. Ett nytt system för handläggning av färdtjänst- och sjukreseärenden är under uppbyggnad. Systemet heter Soft och det står för "Sjukresor Och FärdtjänstTillstånd". Soft ersätter även Sekund för Färdtjänstens handläggare på Trafikförvaltningen.

Bytet innebär flera fördelar, bland annat att ni som utredare kommer att kunna se status på de ärenden som utretts i er kommun/stadsdel. Det kommer även gå att skicka meddelanden direkt i ett ärende mellan trafikförvaltningen och kommunerna.

Under 2019 kommer mer information. Bland annat kommer du som ska arbeta i Soft att erbjudas tillfällen att få se hur systemet kommer se ut och erbjudas utbildning.

Det finns inga artiklar att visa.

Det finns inga artiklar att visa.