Hoppa över navigeringen, gå direkt till innehåll.

Resor bokade på Mina sidor med resedatum 27 oktober och framåt bokas med fel tid...

Visa fler »

Utreder du färdtjänst?

Då är den här sidan till dig. Den riktar sig till de som i sitt yrke arbetar med utredningar om färdtjänst och ansökan om färdtjänst.

Grundutbildning för färdtjänstutredare den 9 och 16 oktober 2019 

Nu kan du anmäla dig till någon av höstens grundutbildningar för färdtjänstutredare. Det gör du genom att logga in på sidan här ovanför. Utbildningen innehåller bland annat: 

  • En introduktion till lagen om färdtjänst
  • Avtalet mellan kommunerna och Region Stockholm, varför utreder kommunen färdtjänstbehovet och varför fattar landstinget myndighetsbeslutet?
  • Genomgång av aktuella blanketter för ansökan om färdtjänst
  • Praktisk träning i att bedöma ärenden utifrån kompletta ansökningshandlingar
  • Möjlighet att träffa andra färdtjänstutredare

 

Utbildningen är en heldag och pågår mellan klockan 8:15 och 16:30. Efter utbildningen kan du utreda och bedöma i färdtjänstärenden utifrån färdtjänstlagen. 

OBS! Vid anmälan frågas efter MBK/SDF. Ange medborgarkontor (MBK)/kontaktcenter eller stadsdelsförvaltning (SDF) där du arbetar eller skriv ett streck för att komma vidare.

Försenad lansering av SoFT - det nya systemet för färdtjänstutredningar

Den planerade lanseringen av det nya handläggningssystemet för att utreda tillstånd till färdtjänst är försenad. Lanseringen är framskjuten till våren/sommaren 2020.

Tanken är att du och alla andra kommunala utredare inom Region Stockholm framöver ska utreda tillstånd till färdtjänst i SoFT. Inloggningen kommer att ske med e-tjänstekort.

Har du frågor eller funderingar kan du mejla webbsekund@sl.se

För er som inte redan använder vårt nuvarande system Webbsekund för utredning av färdtjänsttillstånd finns möjlighet att ansluta er till det. Mejla webbsekund@sl.se för mer information om hur ni ansluter er.

Det finns inga artiklar att visa.

Det finns inga artiklar att visa.