Hoppa över navigeringen, gå direkt till innehåll.

För färdtjänstutredare

På den här sidan finns information som vänder sig till dig som arbetar med ansökningar om färdtjänst.

Logga in för att komma åt blanketter, se statistik och anmäla dig till kurser. På den inloggade sidan finns även anvisningar till de utredningar som du skapar.

Här finns information om våra kurser för färdtjänstutredare. Du kan också anmäla dig här, till den kurs du är intresserad av.

En temaförmiddag om Tillgänglig kollektivtrafik 

Du som arbetar som färdtjänstutredare är välkommen att anmäla dig till vårens sista utbildningstillfälle som hålls fredagen den 1 juni 2018 kl 08:30 -11:45. Trafikförvaltningen arbetar för att den allmänna kollektivtrafiken ska upplevas som det mest attraktiva resealternativet för resenärer med funktionsnedsättning. Du får under förmiddagen information om de tillgänglighetsåtgärder som trafikförvaltningen har gjort inom länet. Föreläsare är utvecklingsstrateg Ditte Kahlström Jansson på trafikförvaltningen. Utbildningen har ungefär samma upplägg som för 1 år sedan. När du loggat in välj fliken Kurser för anmälan. 

Färdtjänstföreningen anordnar utbildningar om färdtjänst och riksfärdtjänst, se kursutbudet.

Färdtjänstens e-tjänst

Färdtjänstavdelningen har en e-tjänst för färdtjänstutredare. Det innebär att alla kommuner och stadsdelar har möjlighet att göra sina färdtjänstutredningar digitalt. Det går också att bifoga ett foto till utredningen.

För att kunna införa detta i just din kommun/stadsdel behövs vissa tekniska förutsättningar. Kontakta webbsekund@sl.se för att få veta mer. Just nu är det 22 kommuner/stadsdelar som skickar sina utredningar digitalt till oss.

Det finns inga artiklar att visa.

Det finns inga artiklar att visa.