Hoppa över navigeringen, gå direkt till innehåll.

Just nu har vi flera olika störningar. Klicka på "visa fler" för mer information.

Visa fler »

Utreder du färdtjänst?

Då är den här sidan till dig. Den riktar sig till de som i sitt yrke arbetar med utredningar om färdtjänst och ansökan om färdtjänst.

Utskick till färdtjänstutredare

I går skickades ett mejl till färdtjänstutredare med information om vilka justeringar som vi har gjort för att försöka underlätta för er och den sökande när det gäller processen att ansöka om färdtjänst.

Brevet finns att läsa här i sin helhet >>.

Färdtjänstutredningar över telefon

På grund av Corona-virus och risken för smittspridning kan du som färdtjänstutredare göra utredningen över telefon. I vanliga fall ska du träffa personen men den regeln upphör för tillfället. 

Här hittar du ansökan om färdtjänst, som även finns under Kundservice/blanketter >>.

Ansökan om färdtjänst, att fylla i via datorn [pdf] >>

Grundutbildningar för utredare 22 mars och 24 april är inställda

Färdtjänsten har beslutat att ställa in de två kommande grundutbildningarna, på grund av det rådande läget till följd av Corona-viruset. Om du har anmält dig kommer du att få ett mejl med information.

Nedan finner du länken till den e-utbildning som du istället är rekommenderad att göra. Så snart vi har nya utbildningstillfällen kan du läsa om det här på sidan.

Lansering av e-utbildning för färdtjänstutredare

Nu finns en e-utbildning för dig som färdtjänstutredare tillgänglig på Region Stockholms Lärtorg (publika kurser). Syftet med e-utbildningen är att ge dig som utredare av färdtjänst grundläggande kunskaper i att utreda färdtjänst i Stockholms län. E-utbildningen kan även användas för dig som arbetat som utredare under en tid och har ett behov av att uppdatera dina kunskaper.

E-utbildningen är ett komplement till de lärarledda grundutbildningarna för dig som färdtjänstutredare och tar cirka 45 minuter att göra. 

Klicka här för att komma till e-utbildningen >>.

Försenad lansering av SoFT - det nya systemet för färdtjänstutredningar

Den planerade lanseringen av det nya handläggningssystemet för att utreda tillstånd till färdtjänst är försenad. Lanseringen är framskjuten till vintern 2020.

Tanken är att du och alla andra kommunala utredare inom Region Stockholm framöver ska utreda tillstånd till färdtjänst i SoFT. Inloggningen kommer att ske med e-tjänstekort.

Har du frågor eller funderingar kan du mejla webbsekund@sl.se.

För er som inte redan använder vårt nuvarande system Webbsekund för utredning av färdtjänsttillstånd finns möjlighet att ansluta er till det. Mejla webbsekund@sl.se för mer information om hur ni ansluter er.

Det finns inga artiklar att visa.

Det finns inga artiklar att visa.